Huhtikuu oli tulojen puolesta onnistunut. Nettotuloni vaihtelevat kuukausittain 2000-5000 euron välillä ja tämä kuukausi oli sieltä paremmasta päästä. Kuukaudelle osui kuitenkin auton korjaus, joka nosti menot turhan korkeaksi. Juuri viime postauksessa kehuskelin säästeliäällä otteellani, joten menopuoleen ei voi olla kovinkaan tyytyväinen – varsinkin, kun tiedän jo nyt, että myös tämän kuukauden menot tulevat olemaan liian suuret.

TulotMenotYlijäämä
4752,69 €-2197,20 €2555,49 €
Huhtikuun taloustiedot. Säästöön jäi ihan mukava summa, joten olen kuukauteen kokonaisuudessaan melko tyytyväinen.

Kuukauden menoja nosti auton korjaus ja uudet renkaat, joten aivan täyteen turhuuteen eivät rahat ohjautuneet. Auton tarpeellisuudesta kaupungissa asuessa voi olla montaa mieltä, mutta itse en siitä pysty enää luopumaan. Vielä viime syksyyn asti elin ilman autoa, mutta alan olla tällaiseen liian mukavuudenhaluinen (ja vanha). Sain viime kesänä ensimmäisen lapseni, eikä vaippapakettien ja muiden lisääntyneiden ostosten rahtaus aiemmalla tyylilläni enää oikein onnistu – eli polkupyörällä rinkka selässä. Auto helpottaa (ja mahdollistaa) myös kaikenlaisia vapaa-ajan menoja, kuten sukuloimisia ja kävelyretkiä erilaisissa luontokohteissa. (Toisin sanoen auto on siis hankittu tarkoituksellista elintason nostoa varten.)

Siitä olen ylpeä, että erilaisten mersuhimojen jälkeen osasin silti tehdä taloudellisesti järkevimmän ratkaisun ja ostin Priuksen. Halvat vakuutukset, matala autovero, pieni kulutus ja hyvä kestävyys. En keksi mitään toista automallia, joka olisi samalla viivalla taloudellisuuden suhteen. Lisäksi se on ajettavuutensa puolesta tämän vuosimallin kategoriassa (-04) takuuvarmasti kärkikastia automaattivaihteistonsa, hyvien lisävarusteidensa ja nahkasisustansa ansiosta. Usein saatan tehdä liian hätäisiä ratkaisuja hankintojeni kanssa, mutta tätä jaksoin kytätä monta kuukautta, jonka ansiosta löysin hinta-laatusuhteeltaan aivan täydellisen yksilön. (Tästä artikkelista tuli kunnon rakkauslaulu Priukselle, mutta pakko hieman hehkuttaa, on se sen verran laadukas auto. Tosin eiköhän siitä tällä jinxauksella räjähdä ensi viikolla akku tai joku muu yhtä kuvottavan kallis osa.)

Miten oma kuukautesi sujui?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *