Päätin toteuttaa pitkään muhineen ajatuksen sijoitusblogin perustamisesta. Koronavirus on sörkkinyt aikatauluni (kuten varmasti muidenkin) uuteen uskoon, joten kalenteristani löytyy nyt yhden sijoitusblogin mentävä aukko.

Keskityn blogissa osakesijoittamisen ohella myös yrittämiseen, jota ei ehkä mielletä perinteisenä sijoittamisena, vaikka osakeyhtiön kautta toimiessa se sitä mitä suuremmissa määrin on. Tosin pääoman lisäksi yritykseen sijoitetaan myös roppakaupalla omaa aikaa (ja tällaisessa koronatilanteessa myös oma terveys, kun saa stressata mahdollista konkurssia orastavan vatsahaavan kanssa).

Sijoitukseni keskittyvät tällä hetkellä indeksirahastoihin ja ASP-säästämiseen yhtä satunnaista lottolappuna ostettua lääkeyhtiötä lukuun ottamatta. Olen pelannut useamman vuoden pokeria ammatikseni, joten tällainen riskinvälttely hieman jopa hävettää. Syynä on kuitenkin ehkä ennemmin se, että en koe olevani tarpeeksi perehtynyt osakemarkkinoihin, jotta viitsisin tehdä suoria osakeostoja. Asiaan pitäisi todella perehtyä, jos markkinat haluaisi biitata, joten parempi hankkia täysin varma markkinatuotto.

Eipä siinä – palataan myöhemmin asiaan uuden postauksen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *